Agenda

Zomeravondconferentie Noordoost-Nederland: naar oncologische zorg op maat

Waarom zijn regionale netwerken in de oncologie zo belangrijk? Hoe geven specialisten, huisartsen en andere zorgprofessionals die samenwerking in de praktijk vorm? Welke resultaten zijn er al geboekt? Welke dilemma’s en uitdagingen liggen er nog? En hoe zorgen we ervoor dat landelijk geleerd kan worden van alle regionale initiatieven?
Tijdens deze zomeravondconferentie over regionale oncologie netwerken op 14 juni komen al deze vragen aan bod. En meer. Vanuit concrete projecten wordt uitgebreid verslag gedaan. Hoe dragen specifieke patiëntvoorkeuren bij aan de vorming van het behandeladvies in een MDO? En op welke wijze kan de patiënt meer regie krijgen door het gebruik maken van een persoonlijke gezondheidsomgeving in de palliatieve zorg?
Direct betrokkenen doen verslag en worden deskundig bevraagd door onze dagvoorzitter Tom van ‘t Hek. En natuurlijk wordt u van harte uitgenodigd mee te praten, mee te discussiëren en bij te dragen aan oplossingen voor dilemma’s.

Regionale Oncologienetwerken dragen bij aan het realiseren van oncologische zorg op maat. Praat met ons mee over de resultaten van de afgelopen jaren. Samen met u zetten we de volgende stap.

Voor wie?
Medisch specialisten, huisartsen, (oncologie-)verpleegkundigen, bestuurders, verzekeraars, patiënten-afgevaardigden, andere geïnteresseerden

Wanneer?
Donderdag 14 juni 18.00 – 21.30 uur

Waar?
Restaurant de Rietschans, Meerweg 221, Haren

En eten?
We ontvangen u graag vanaf 18.00 uur met een heerlijk buffet, met uitzicht op het Paterswoldsemeer. Het programma start om 19.00 uur.
De Rietschans, Haren

Netwerkbijeenkomst Oncologie Noord-Holland / Flevoland

Programma

17.00 - 18.00 uur: Aanvang: Inloop en buffet
18.00 - 18.05 uur: Opening Lottie Hellingman, dagvoorzitter
18.05 - 18.15 uur: Introductie - Welkom in The Edge door Wim Eysink, partner Deloitte Risk Advisory
18.15 - 18.40 uur: TeAMS - Training voor multidisciplinaire teams door Saskia Peerdeman, neurochirurg VUmc en voorzitter TeAMS programma, en José van de Kreeke, klinisch psycholoog en MDO trainer
18.40 - 18.55 uur: Digitale gegevens uitwisseling - update XDS door Laurens de Groot, klinisch informaticus Radboudumc
18.55 - 19.15 uur: Paneldiscussie: Het oncologisch netwerk van de toekomst met o.a. Jeanin van Hooft, voorzitter GIOCA, en Lucienne Dol, case-manager CRC NWZ Alkmaar
19.15 - 19.30 uur: Korte updates regionale projecten AMC & VUmc
Vanaf 19.30 uur: Borrel  
Deloitte, Gustav Mahlerlaan 2970, Amsterdam

International Forum on Quality and Safety

Op 2 mei verzorgen wij in het pre-program van het IFQS een hele dag over 'Regional oncology networks, outcome data and active learning at the clinical and organizational level'.
RAI Amsterdam