Agenda

Symposium ‘patientparticipatie’ in het UMCG

Pitch Kanker en ouderen, de rol van de patient in het besluitvormingsproces.
Op vrijdag 22 juni a.s. organiseert de Leidende Coalitie Patiëntenparticipatie een eerste bijeenkomst over de patiënt als partner in de zorg, in onderzoek en onderwijs. Tijdens deze bijeenkomst is er, naast aandacht voor de visie en het plan van aanpak, ook tijd ingeruimd voor het verhaal van een patiënt, een aansprekende lezing door Wilma Mansveld en daarnaast de presentatie van een aantal mooie voorbeelden in het UMCG.
Groningen

Groninger HPB dag

Presentatie.
De best haalbare, state of the art, behandeling voor de kankerpatiënt, nu en in de toekomst. Dat is de missie van het Citrien-programma "Naar regionale oncologienetwerken" dat van start is gegaan. Om de zorg voor iedere patiënt met kanker bereikbaar en betaalbaar te houden, investeert dit programma in de vorming van een regionale oncologienetwerken. Deze presentatie gaat over de rol van het Citrien-project het Managed Clinical Network (McN) voor HPB-tumoren in Noordoost Nederland.

Zomeravondconferentie Noordoost-Nederland: naar oncologische zorg op maat

Waarom zijn regionale netwerken in de oncologie zo belangrijk? Hoe geven specialisten, huisartsen en andere zorgprofessionals die samenwerking in de praktijk vorm? Welke resultaten zijn er al geboekt? Welke dilemma’s en uitdagingen liggen er nog? En hoe zorgen we ervoor dat landelijk geleerd kan worden van alle regionale initiatieven?
Tijdens deze zomeravondconferentie over regionale oncologie netwerken op 14 juni komen al deze vragen aan bod. En meer. Vanuit concrete projecten wordt uitgebreid verslag gedaan. Hoe dragen specifieke patiëntvoorkeuren bij aan de vorming van het behandeladvies in een MDO? En op welke wijze kan de patiënt meer regie krijgen door het gebruik maken van een persoonlijke gezondheidsomgeving in de palliatieve zorg?
Direct betrokkenen doen verslag en worden deskundig bevraagd door onze dagvoorzitter Tom van ‘t Hek. En natuurlijk wordt u van harte uitgenodigd mee te praten, mee te discussiëren en bij te dragen aan oplossingen voor dilemma’s.

Regionale Oncologienetwerken dragen bij aan het realiseren van oncologische zorg op maat. Praat met ons mee over de resultaten van de afgelopen jaren. Samen met u zetten we de volgende stap.

Voor wie?
Medisch specialisten, huisartsen, (oncologie-)verpleegkundigen, bestuurders, verzekeraars, patiënten-afgevaardigden, andere geïnteresseerden

Wanneer?
Donderdag 14 juni 18.00 – 21.30 uur

Waar?
Restaurant de Rietschans, Meerweg 221, Haren

En eten?
We ontvangen u graag vanaf 18.00 uur met een heerlijk buffet, met uitzicht op het Paterswoldsemeer. Het programma start om 19.00 uur.
De Rietschans, Haren

Gynaecongres 2.0 van de Nederlandse Vereniging Obstetrie & Gynaecologie

Presentatie Besluitvorming bij ouderen met Kanker.
Complexe oncologische behandelingen kunnen grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van het leven van oudere kwetsbare patiënten. Multidisciplinaire besluitvorming bij deze patiënten is een must. Op welke wijze en wanneer in dit proces kan de verpleegkundige een belangrijke rol spelen?