Je gekozen filters:
Wis alle filters

Digitale uitwisseling

Trefzekere zorg vraagt uitstekende samenwerking van alle betrokken zorgverleners. Snelle en goede digitale uitwisseling van patiëntgegevens is daarbij onmisbaar.
Contactpersoon

Hoe zorg je dat wat de een verstuurt, precies zo te zien is op het scherm van de ander? Welke techniek hebben we nodig, welke standaarden gebruiken we? Hoe helpen we zorgverleners om prettig te werken met de systemen die hiervoor nodig zijn? Digitale uitwisseling moet goed, snel én veilig zijn. Dat vraagt oplossingen voor allerlei inhoudelijke en praktische vraagstukken. XDS is de standaard die daarbij kan helpen.

In onderstaande animatie leggen we in een paar minuten uit hoe XDS de zorg beter maakt.

Digitale uitwisseling met XDS

In Nederland zijn nog niet alle ziekenhuizen ontsloten via XDS. Ons land kent bovendien vele netwerken die nog niet onderling verbonden zijn. Op de kaart hierboven ziet u de stand van zaken in het najaar van 2017. Het is een weergave van de door ons uitgevoerde inventarisatie. De groene verbindingen zijn werkend, de oranje zijn in ontwikkeling. Aanvullingen op de kaart zijn van harte welkom bij projectleider Laurens de Groot.

We verzamelen, produceren en delen in verschillende projecten kennis en oplossingen op het gebied van digitale uitwisseling. Kijk hieronder voor een overzicht van de projecten.

We streven als volgende stap naar het realiseren van een landelijk dekkend netwerk voor digitale uitwisseling. We zijn in gesprek met de belangrijkste stakeholders in Nederland om daarvoor een gezamenlijk plan van aanpak te ontwikkelen.

 

Naar de projecten over dit thema

Digitale uitwisseling in de praktijk