West | Nieuwsbrief 3 - Regionaal Oncologienetwerk West

Werkconferentie Regionaal Oncologienetwerk West

Op 10 december vond de werkconferentie van Regionaal Oncologienetwerk West plaats in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Na de grote plenaire sessie in juni is deze keer voor een kleinere opzet gekozen, waarbij met name de mensen die intensief betrokken zijn bij Regionaal Oncologienetwerk West, zoals de (vertegenwoordigers van de) voorzitters van oncologiecommissies en netwerktumorgroepen, waren uitgenodigd. Hierbij lag de focus deels op het terugblikken op het afgelopen half jaar waarin eerste successen zijn behaald, en werd vooruitgeblikt naar 2019.

Maak kennis met prof. dr. Corrie Marijnen, voorzitter van de VOC

Hoogleraar Klinische Radiotherapie Corrie Marijnen is voorzitter van de VOC, het overleg van (vertegenwoordigers van de) voorzitters van de oncologiecommissies. ‘We zijn de laatste tijd echt een goed team geworden.’

Kijkje in een Netwerktumorgroep

Oncologisch chirurg Henk Hartgrink is voorzitter van de netwerktumorgroep Maag - en slokdarmtumoren (Upper GI). Hij geeft een kijkje in deze netwerktumorgroep.

Waar houdt de netwerktumorgroep Maag- en slokdarmtumoren zich mee bezig?
‘In de netwerktumorgroep maken we afspraken over de zorg voor patiënten met een tumor van de bovenste tractus digestivus. Operaties aan de maag en de slokdarm worden uitgevoerd in het LUMC en het Reinier de Graaf in Delft. Maar in de netwerktumorgroep zitten ook afgevaardigden van andere centra, omdat patiënten daar de diagnose krijgen, soms de behandeling voor de operatie krijgen en het nazorgtraject doorlopen. Er schuiven verschillende disciplines aan, want de behandeling bestaat uit meer dan alleen een operatie.’

Website Regionaal Oncologienetwerk West live!

De website van Regionaal Oncologienetwerk West is sinds kort live en is te bereiken via www.lumc.nl/org/rowest. Op deze website is te vinden wat het netwerk nu precies inhoudt, hoe het is georganiseerd en wie uit welk ziekenhuis betrokken zijn. Zo vind je er bijvoorbeeld de missie en visie en het organogram van Regionaal Oncologienetwerk West. Tevens zijn alle deelnemers aan het Bestuurlijk Overleg, overleg Voorzitters Oncologiecommissies en de netwerktumorgroepen terug te vinden.

We wensen u hele fijne feestdagen en een gelukkig 2019!

Meer informatie?
lumc@oncologienetwerken.nl

Onze partners

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.