West | Nieuwsbrief 5 - Regionaal Oncologienetwerk West

Partners Regionaal Oncologienetwerk West intensiveren samenwerking

De partners van Regionaal Oncologienetwerk West (RO West) gaan een nieuwe overeenkomst sluiten voor de komende jaren. Onlangs nog werd de samenwerking op het gebied van de oncologische zorg uitgebreid met drie nieuwe netwerktumorgroepen. Nu het netwerk stevig staat nemen ook de externe bestuurlijk voorzitter en onafhankelijk programmamanager afscheid. Hoe kijken zij terug en zien ze de toekomst?

Succesvolle start netwerktumorgroep Hepato-, Pancreato- en Biliaire tumoren (NTG HPB)

Op dinsdag 14 mei vond de eerste bijeenkomst plaats van de NTG HPB binnen Regionaal Oncologienetwerk West. Vijftien specialisten uit de verschillende ziekenhuizen bespraken hoe zij de zorg voor patiënten met levermetastasen, pancreastumoren en distale galwegtumoren kunnen optimaliseren. Multidisciplinair werd gesproken over de werkwijze zoals die tot nu toe gangbaar is.

Werkgroep Klinisch Onderzoek opgericht binnen Regionaal Oncologienetwerk West (RO West)

Op 10 april jl. vond de eerste bijeenkomst van de regionale werkgroep Klinisch Onderzoek plaats in het Leids Universitair Medisch Centrum. De werkgroep is opgericht, omdat de ziekenhuizen in de regio hadden aangegeven meer onderlinge afstemming op het gebied van research na te streven.

Nu online: nieuwe website en LinkedIn-pagina Regionaal Oncologienetwerk West

Binnen Regionaal Oncologienetwerk West (RO West) vinden veel ontwikkelingen plaats. Om betrokkenen en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van deze ontwikkelingen, is er een nieuwe website en een Linkedin pagina gemaakt.

Landelijke ontwikkelingen rond oncologienetwerken

Het Citrienfondsprogramma Naar regionale oncologienetwerken werkt de komende vier jaar verder aan trefzekere zorg in netwerken voor iedere patiënt met kanker. De focus ligt op vier thema’s: Digitale uitwisseling, Financiering, Gegevenssets oncologie en Passend behandelplan. Het gaat nu vooral om verspreiden en implementeren van de resultaten uit de voorgaande periode. Ook in onze regio lopen de komende jaren weer verschillende projecten die deel uitmaken van dit programma, onder meer op het gebied van regionaal casemanagement, digitale gegevensuitwisseling en waardegedreven zorg.

Geïnteresseerd in landelijke ontwikkelingen en nieuws uit het programma Naar regionale oncologienetwerken? Schrijf u dan in voor de landelijke nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief Naar regionale oncologienetwerken.

Meer informatie?
lumc@oncologienetwerken.nl

Onze partners

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.