West | Nieuwsbrief 4 - Regionaal Oncologienetwerk West

HIPEC-behandeling bij eierstokkanker ook in Regio West aangeboden

De Hypertherme Intraperitoneale Chemotherapie (HIPEC)-behandeling wordt sinds 1 maart aangeboden binnen het Regionaal Oncologienetwerk West (RO West). Dit na een positief advies van het Zorginstituut Nederland (ZIN) over de toepassing van buikspoeling met verwarmde chemotherapie bij eierstokkankerpatiënten met uitzaaiingen in de buikholte. Patiënten in de Regio West worden doorverwezen naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Maak kennis met MDL-arts Jilling Bergmann, lid in twee netwerktumorgroepen

MDL-arts Jilling Bergmann van het HagaZiekenhuis is lid van de netwerktumorgroepen Upper GI (maag- en slokdarmkanker) en Lower GI (colon- en rectumcarcinoom). "Belangrijke doelen zijn de harmonisatie van protocollen en zorgpaden. Daarnaast streven we ernaar onze patiënten de best mogelijke oncologische GI (gastro intestinale) zorg zo dichtbij als mogelijk in onze regio te kunnen blijven aanbieden".

Regionale protocollen voor Radiotherapeutische behandelingen

Binnen de ziekenhuizen in de regio West is een grote hoeveelheid kennis, expertise en ervaring aanwezig op het gebied van oncologie. De uitwisseling hiervan neemt dankzij het Regionaal Oncologienetwerk West verder toe. Zo zijn inmiddels de radiotherapiebehandelingen voor een aantal tumorsoorten volledig op elkaar afgestemd.

Nieuwtje: oprichting NTG HPB en NTG Melanomen

Op korte termijn starten er twee nieuwe NTG’s. Het betreft de NTG HPB (Hepato-pancreato-biliaire tumoren; ofwel levermetastasen, alvleesklier, galwegen) en de NTG Melanomen. Ook in deze NTG’s zullen specialisten van alle betrokken ziekenhuizen plaatsnemen om met elkaar te bespreken welke stappen nodig zijn om de kwaliteit van zorg binnen de regio te waarborgen. Denk hierbij aan het uniformeren van beleid en protocollen en het maken van afspraken over wie wat doet. De eerste bijeenkomst van de NTG Melanomen vindt plaats op donderdag 4 april en ook de NTG HPB komt op korte termijn voor het eerst bij elkaar.

Meer informatie?
lumc@oncologienetwerken.nl

Onze partners

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.