Je gekozen filters:
Wis alle filters

Basisset kwaliteit borstkanker

Zuid West
Acht ziekenhuizen, waaronder het Erasmus MC, verbeteren systematisch de borstkankerzorg in hun regio. Ze benchmarken hun uitkomsten met een set kwaliteitsindicatoren die ze eerder samen hebben opgesteld.
Contactpersoon
Mariëlle Went
06-45225115

De deelnemende ziekenhuizen zijn het Albert Schweitzer Ziekenhuis, het Amphia Ziekenhuis, het Erasmus MC, het Franciscus Gasthuis & Vlietland, Ikazia, het Maasstad Ziekenhuis, het Spijkenisse Medisch Centrum en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis.

Dit borstkankernetwerk loopt voorop bij het invoeren van Value Based Healthcare in de spreekkamer. Er wordt gewerkt aan een handboek, zodat andere oncologienetwerken kunnen profiteren van de opgedane kennis en ervaring.

Het project richt zich op het invoeren van de set kwaliteitsindicatoren (PROM’s), het daadwerkelijk uitwisselen van gegevens en het inrichten van een kwaliteitscyclus. Al deze stappen leiden ertoe dat de zorg daadwerkelijk verbetert.

Dit project bouwt voort op een eerder project waarin onder meer het borstkankernetwerk werd gevormd en onder meer het benodigde dataplatform is ingericht.

Afgerond: registratie en organisatie van gegevens

In dit voorgaande project zijn binnen het oncologienetwerk West-Nederland afspraken gemaakt over welke patiëntgegevens nodig zijn en hoe die geregistreerd moeten worden om te komen tot betere uitkomsten en tevredener patiënten. Dit is niet alleen gedaan voor borstkanker maar ook voor blaas-, long- en leverkanker.

Meer informatie