Je gekozen filters:
Wis alle filters

Regelgeving

Landelijk
Regelgeving kan belemmerend werken voor de samenwerking in regionale oncologienetwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regels van de Nederlandse Zorgautoriteiten Zorgverzekeraars Nederland. We proberen in dit project te komen tot landelijk bruikbare oplossingen en dragen die uit.
Contactpersoon
Petra van der Raad
071-526 1056

Regelgeving kan belemmerend werken voor deze samenwerking. In een voorgaand project zijn de belangrijkste hinderpalen in kaart gebracht en zijn met de betreffende regelgevers de mogelijkheden voor aanpassen van de regels verkend.

In dit project wordt een overzicht van relevante regelgeving en best practices ontwikkeld, zodat bestaande en startende oncologienetwerken dit snel en makkelijk kunnen oppakken. Zij kunnen deze generieke informatie gebruiken om aan te dringen op de nodige aanpassingen in hun regio. Ambassadeurs van dit thema zullen de informatie uitdragen naar alle regio’s.
 
 

Afgerond: Rem op ontwikkeling oncologienetwerken

In dit project is in kaart gebracht welke regelgeving relevant is voor oncologienetwerken en welke belemmeringen daarmee samenhangen. Met de betreffende regelgevers is besproken hoe de regels kunnen worden aangepast.

Meer informatie