Je gekozen filters:
Wis alle filters

Implementatie aanvullende patiëntgegevens

Landelijk
Een passend behandelplan ontstaat als informatie over state-of-the-art behandelmogelijkheden, andere gezondheidsdimensies en de levensdoelen en voorkeuren van de patiënt wordt gecombineerd. Patiënt en zorgverlener(s) beslissen samen welke optie het beste bij de patiënt past. In een eerder project is een tumoroverstijgende gegevensset opgesteld om de andere gezondheidsdimensies en levensdoelen van de patiënt in kaart te brengen.
Contactpersoon
Wilma Kuijpers

In dit project verzamelen we informatie over het gebruik van de tumoroverstijgende gegevensset in de praktijk. Door middel van interviews proberen we antwoord te krijgen op de volgende vragen: Hoe kunnen deze aanvullende gegevens verzameld worden? Op welke manier en wanneer kunnen deze gegevens samenkomen met de informatie over behandelmogelijkheden? Is dit tijdens het multidisciplinair overleg of zijn er ook andere mogelijkheden? En zijn er belemmeringen voor het gebruik in de praktijk?

Het project werkt toe naar het opstellen van strategieën om tot een passend behandelplan te komen. Dit zal resulteren in een implementatieplan met diverse opties dat ook door andere ziekenhuizen gebruikt kan worden.  

Afgerond: Tumoroverstijgende gegevensset voor het oncologisch MDO

In dit project is gekeken naar welke gegevens idealiter al bij het eerste MDO bekend zijn, om een completer beeld van de patiënt te hebben (meer dan alleen de tumor specifieke informatie). De gedachte hierachter is dat dit leidt tot behandeladviezen die beter aansluiten bij de patiënt ‘als geheel’. Het eindresultaat is een tumor overstijgende gegevensset die in pilotvorm is getest bij een aantal borstkankerpatiënten.

Meer informatie
Eindrapport tumoroverstijgende gegevensset