Je gekozen filters:
Wis alle filters

Passend behandelplan bij hersentumoren

We verzamelen structureel en expliciet de nodige patiëntgebonden informatie over iemands gezondheidssituatie en doelen en voorkeuren. Deze informatie wordt meegewogen in het besluitvormingsproces om te komen tot een passend behandelplan voor patiënten met hersentumoren, medisch-technisch gepast én passend bij de mens.
Contactpersoon
Floor
Floor van Nuenen

Onderdeel van dit project is het stap voor stap vaststellen en implementeren van de patiëntgebonden informatie in het zorgproces. 

  • Per patiënt wordt informatie verzameld over de gezondheidssituatie en de doelen en voorkeuren;
  • Deze informatie wordt toegankelijk gemaakt voor het besluitvormingsproces in het mdo en in de spreekkamer (waarbij we streven naar het zo veel mogelijk gecodeerd vastleggen in de digitale systemen);
  • De impact van de beschikbaarheid van dergelijke informatie op de behandeladviezen en de uiteindelijke keuze van de patiënt voor een passende behandeling wordt onderzocht.

Binnen het regionaal netwerk neuro-oncologie Noord-Nederland is een stuurgroep gevormd met zorgprofessionals uit het Medisch Centrum Leeuwarden, Martini Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

In dit project wordt nadrukkelijk gestreefd naar optimalisatie van het besluitvormingsproces, niet van het behandelresultaat. 
 

Lees hieronder de projectbeschrijving met een actuele status.