Je gekozen filters:
Wis alle filters

Oncologienetwerken

Overal in Nederland bestaan inmiddels kleinere en grotere oncologienetwerken. Hun aantal groeit en zij ontwikkelen zich voortdurend. Hier leest u meer over die netwerken en over de algemene problemen waar zij tegenaanlopen.

Wij inventariseerden in 2017 oncologienetwerken in Nederland. Ook brachten we in kaart tegen welke algemene problemen zij aanliepen. Lees hier ons rapport De ontwikkeling van oncologienetwerken in Nederland, aanbevelingen rond organisatie en financiering.

In enkele regio's bestaan al omvattende, oncologiebrede netwerken:

Hieronder ziet u een interactieve kaart van netwerken in Nederland. Het betreft oncologiebrede netwerken en netwerken voor borstkanker, darmkanker, gynaecologische kanker, upper GI en HPB en urogenitale kanker. NB Dit is een momentopname van de stand van zaken eind 2017.

Oncologienetwerken in Nederland

In de Citrienfondsperiode 2015-2018 zochten we oplossingsrichtingen voor algemene vraagstukken rond oncologienetwerken. Ook ondersteunden we de ontwikkeling van oncologienetwerken in verschillende regio's. Meer over deze inmiddels afgesloten projecten leest u in de projectbeschrijvingen onderaan deze pagina.

Naar de lopende projecten