Je gekozen filters:
Wis alle filters

Passend behandelplan

Trefzekere zorg vraagt een passend behandelplan voor iedere patiënt met kanker. Een passend behandelplan is altijd toegesneden op de persoon. Het verenigt de beste behandelmogelijkheden met informatie over iemands algemene gezondheidstoestand en de doelen en wensen van de patiënt.
Contactpersoon
Fabrizia Ketelaars
Fabrizia Ketelaars
Team
Werkgroepleden v.l.n.r.: Floor van Nuenen (UMCG), Fabrizia Ketelaars (MUMC+), Milan Kos (Amsterdam UMC), Priscilla Hanssen (MUMC+) en Martijn van Oijen (Amsterdam UMC). Niet op de foto: Ella Visserman (NFK) en Marisa Geukes V&VN -
Het model in de praktijk

Een passend behandelplan ontstaat uit de combinatie van drie informatiecomponenten:

1. Het gaat uit van beschikbare state-of-the-art oncologische behandelmogelijkheden voor een bepaalde patiënt

2. Daarnaast is er relevante informatie over andere gezondheidsdimensies
Dagelijks functioneren, sociaal netwerk, fysieke en psychische gezondheid van de patiënt. De behandelopties met hun verschillende voor- en nadelen worden bekeken in deze brede context.

3. De doelen en wensen van de patiënt
Het bijeenbrengen van alle relevante informatie resulteert in een of meer behandelopties met verschillende voor- en nadelen. Het maken van een keuze gebeurt in een gezamenlijke afweging van patiënt en zorgverlener(s) die steeds als dat nodig is opnieuw gemaakt wordt. Samen beslissen of shared decision making is dus ook een onmisbaar element van een passend behandelplan.

De werkgroep wil eraan bijdragen dat in 2022 in elke (UMC-) regio voor tenminste één tumortype voor iedere patiënt een passend behandelplan beschikbaar komt, waarin de beschikbare state-of-the-art oncologische behandelmogelijkheden, de verschillende gezondheidsdimensies van de patiënt en de doelen en wensen van de patiënt samen komen.

Infographic Passendbehandelplan

Het thema werkt met drie verschillende invalshoeken. Lees hier verder. 

 

 

Naar de lopende projecten